søndag den 22. februar 2009

lørdag den 21. februar 2009

Fogh igen grebet i løgn

Ingen, der har fulgt Foghs meriter gennem de sidste årtier, kan være et øjeblik i tvivl om at hans omgang med sandheden er en trussel mod demokratiet. Har man stadig brug for beviser, så se lige her, hvordan han har støttet Bushregeringens grove menneskeretskrænkelser indtil det ikke længere var opportunt: "Kampen mod den internationale terrorisme stiller os over for udfordringer, som ikke fuldt ud kan finde deres svar i den gældende folkeret" sagde han fx som forsvar for torturlejren i Guantanamo. Se mere her: Fogh bakkede op om Guantánamolejren. Kommentarer overflødige.

Se desuden: Stop Anders Fogh Rasmussen & Fogh lyver om Gaza

Bashy Quraishy siger sandheden om DK og DF:.. "this islamic hating party is the de facto ruling party of Denmark"





Spred budskabet til alle dine udenlandske venner. Det er på tide at bruge verdensoffentligheden mod det racistiske danske styre. Demokrati og ligestilling er fremtiden - Fogh og Pia hører til samme fortid som Bush og Cheney.

Det Nye Kuld - magt via diskurser

" (...) tiden er løbet fra det artige midterparti, der kunne forhandle sig til indflydelse. (...) Skal vi vende stemningen, skal vi gøre op med den forligssøgende dukselinje og i stedet bruge energien på at sætte dagsordener end på at flytte fem kommaer i finansloven - vi skal være et synligt værdiparti, ikke et usynligt midterparti." Det er nogle af meldingerne fra Det Nye Kuld, som ifølge Politiken er i gang med et mytteri blandt de radikale.

I denne bloggers øren er det sød musik. I al for lang tid har dansk politik været præget af den indskrænkethed, der præger den kedsommelige disciplin, som går for politisk journalistik: Magt handler om "indflydelse", og "indflydelse" betyder at man stemmer sammen med den regerende parlamentariske blok, evt efter minimale "indrømmelser" af symbolkarakter. Men i mine øjne er den form for politisk praksis tværtimod udtrykt for afmagt. Er man som opposition fx lodret uenig med den regerende bloks utallige menneskeretskrænkelser, vil forhippethed på forlig med selv samme blok blot dementere betydningen af ens demokratiske værdier og legitimere VOK's overgreb.

Kamp om magten føres i sådanne tilfælde bedst ved direkte angreb på de dominerende diskursregimer. Hvis man i offentligheden kan dekonstruere og demaskere racismen i den politik, der føres af VOK & S (& SF?), og præsentere et alternativt demokratisk værdisæt, så vil det i det lange løb langt alvorligere og varigere udfordre magthaverne end netop "kommaer" i en ellers foragtelig lovgivning.

Uanset hvor monomant Christiansborg-journalister messer om "hængekøjer", så er det kampen om diskurser, der betyder noget i det store perspektiv. Det var sådan Pia fik magten - ved først at erobre definitionsmagten i indvandrerpolitikken - og det bliver sådan hun mister sin position igen, ved at de demokratiske og de humanistiske kræfter tilbageerobrer dagsordenen i værdikampen.

Derfor tyder det godt, når Det Nye Kuld som en af fremtidsudfordringerne ønsker at tage hul på spørgsmålet: Fra fremmedfobi til medmenneskelighed: Hvordan sikrer vi, at asylbørnene vokser op med raske forældre under menneskelige forhold?

I øvrigt forstod Marianne Jelved efter min mening glimrende disse sammenhænge i sin tid. Det var baggrunden for hendes vælgersucces. Desværre fik Christiansborgpolitikernes vanetænkning bugt med hendes flotte indsats til sidst, men nu bliver der forhåbentligt tilført ekstra kræfter til genoplivelse af den demokratiske opposition.

fredag den 20. februar 2009

There's a bailout coming but it's not for you



Got a pot belly. 
It's not too big. 
Gets in my way 
when I'm driving my rig.
 Driving this country
 in a big old rig, 
things I see
 mean a lot.



My friend has a pickup.
 Drives his kid to school.
 Then he takes his wife
to beauty school.

 Now she's doin' nails.
 Gonna get a job.
 Got a good teacher.


There's a fork in the road ahead.
 I don't know which way I'm gonna turn.
 There's a fork in the road ahead.

Forgot this year, 
to salute the troops. 
They're all still there
 in a fucking war. It's no good.
 Whose idea was that?



I've got hope,
 but you can't eat hope. 
I'm not done. 
Not giving up. 
Not cashing in.
 Too late.

There's a bailout coming but it's not for me. 
It's for all those creeps watching tickers on TV. 
There's a bailout coming but it's not for me.

I'm a big rock star.
 My sales have tanked,
 but I still got you.
 Thanks!
 Download this.
 Sounds like shit.



Keep on bloggin' 'til the power goes out,
 and your battery's dead.

Twist and Shout. 
On the radio.
 Those were the days.
 Bring 'em back.

There's a bailout coming but it's not for you.
 It's for all those creeps hiding what they do.
 There's a bailout coming but it's not for you.
 Bailout coming but it's not for you.

Got my new flat-screen.
 Got it repo'd now. 
They picked it up.
 Left a hole in the wall.
 Last Saturday.
 Missed the Raiders game.

There's a bailout coming but it's not for you.
 There's a bailout coming but it's not for you.
 It's for all those creeps hiding what they do.

tirsdag den 17. februar 2009

BDS - BOYCOTT APARTHEID

JOIN THE GLOBAL BDS ACTION DAY, MARCH 30



Boycott. Divestment. Sanctions.



Check out: Who Profits from the Occupation?

Tak, Norge! Færdig med Fogh


Dagens mest opmuntrende nyhed: Norge kan skade Foghs chancer i Nato. Det er Foghs deltagelse i Irak-krigen, der nu - forhåbentligt! - giver bagslag. Hvor passende, hvis Foghs opportunistiske hale-logren overfor Bush, og hans aktive medvirken til krigsforbrydelserne mod Irak, nu forhindrer ham i at få den eftertragtede post. Så er der alligevel en form for retfærdighed til. Bush er besejret og forvist til fortidens skammekrog, måtte det gå hans europæiske skødehunde på samme måde.



Se også: Stop Anders Fogh Rasmussen, Fogh lyver om Gaza og Tillykke til os alle - farvel til Bush og Fogh

Boycott Campaign Against Israel and Apartheid

Se her: Support this worldwide Divestment and Boycott Campaign Against Israel and Apartheid" appeals Palestinian Labor Leader in SF Speech.



lørdag den 14. februar 2009

Højre eller venstre - apartheid er apartheid

Interessant interview med Yossi Klein Halevi i sidste Weekendavis. Ikke fordi manden siger noget begavet eller interessant, tværtimod er hans ord nærmest parodiske gengivelser af de sædvanlige zionistiske myter og historieforfalskninger. Gang på gang overgås Orwells "sandhedsministerium" fra 1984. Jeg mener, alene overskriften - Eksistenskampen - er så grotesk, at man måtte slå sig på lårene af grin, hvis ikke sandheden var så dybt tragisk. Manden er med andre ord det modsatte af en original eller selvstændig tænker, han fremstår som en hel banal propagandist, hvis ordkonstruktioner intet har med virkeligheden at gøre, men som blot åndløst efterplaprer det narrativ, der skal retfærdiggøre den Israelske stats massakrer mod palæstinenserne.

Det interessante er, hvad interviewet viser om forfaldet på den israelske "venstrefløj" og den intellektuelle og moralske fallit blandt de folk her til lands, der søger at legimitere massemordernes handlinger. Hvad det sidste angår, så præsterer intervieweren fx følgende "spørgsmål": Det virker også, som om israelske premierministre ligesom jer i snart mange år har forsøgt alt fra fredsforslag til krig, men at intet virker. Alt er bare blevet værre.

Hvor hamrende blind og naiv har man lov at være? Hvor mange massakrer, hvor meget kolonisering, hvor mange hussprængninger, hvor meget destruktion af landbrugsjord, hvor mange checkpoints, hvor mange husundersøgelser ved nattetide, hvor meget tortur, hvor mange mord på ubevæbnede børn, hvor mange råb om "død over araberne", hvor ødelæggende økonomiske blokader, hvor mange apartheidveje, hvor mange våbenhvilebrud osv osv skal Israel foretage, før dets apologeter får kvalme over sig selv? Sagen er, at - set i det historiske perspektiv - har de skiftende israelske regeringers politik haft en klar linje siden statens oprettelse: Kolonisering fulgt op af kombinationen mellem apartheid og etnisk udrensning. Ingen indgåede "fredsaftaler" eller internationale konventioner om krigsførelse og besættelse er forsøgt overholdt. Tværtimod har staten bestræbt sig på at skabe så mange "facts on the ground" som overhovedet muligt. Indtil nu er denne strategi lykkedes over al forventning. Fordi omgivelserne har tilladt det.

Halevi hiver den udslidte krikke af stalden, der hedder "Arafats nej til tostatsløsningen i 2000". Det var den begivenhed, hvor Arafat fik "tilbudt" - ikke de 22% af Palæstina, som han utroligt nok accepterede ved Osloaftalen, men noget med - omkring 14% af det oprindelige hjemland. Og vel at mærke et virvar af småstumper - bantustans eller reservater - der var totalt opsplittede og usaammenhængende pga israelske checkpoints, bosættelser og apartheidveje. At Arafat havde åndsnærvær nok til at sige fra overfor sådan en fornærmelse taler trods alt til hans fordel, selvom han ved Osloaftalen gik med til at fungere som en slags sherif - eller kapo - der påtog sig rollen at holde "ro og orden" blandt de indfødte, så besættelsesmagten blev aflastet i hverdagen. Den rolle havde Arafat overopfyldt med en ligeså arrogant holdning til menneskerettigheder som hans overordnede i Tel Aviv, og selvom store dele af hans "regeringstid" foregik i husarrest omringet af israelske tanks. Men forsøget på at ydmyge palæstinenserne i Camp David var åbenbart alligevel et nummer for brutalt.

Ikke desto mindre var det ifølge Halevi en fejl at "bevæbne Arafat og give ham magten tilbage"! Alene den formulering viser, hvor virkelighedsfjern mandens ideologikonstruktion er. Manden er amerikaner og mener som en klassisk - og helt igennem ordinær - kolonialist, at han har en selvfølgelig ret til at slå sig ned hvorsomhelst blandt "de indfødte" med alle rettigheder og de bekvemmeligheder, der hører en imperialistisk bosætter til. Man tilhører vel herrefolket! De oprindelige beboere og deres repræsentanter skal være taknemmelige for tilværelsen i reservaterne og finde sig i at deres sikkerhedsbehov er for ubetydelige til overhovedet at stå på dagsordenen. De må finde sig i konstant at være forsvarsløs over for en af verdens stærkeste militærmagter.

Men hvad kan man forvente andet? Hvad enten man i sin selvopfattelse er højre- eller venstrefløj, så må selve det zionistiske projekt uundgåeligt føre til racisme, til kolonisering. Apartheid er og bliver apartheid. Og en "venstreorienteret" zionist må uundgåeligt nå til samme konklusion - med alt hvad deraf følger af støtte til etnisk udrensning, til racistisk diskrimination - og til massemord på civile.

Tupelo Honey

...ikke med Van The Man, men alligevel....




You can take all the tea in china
Put it in a big brown bag for me
Sail right around the seven oceans
Drop it straight into the deep blue sea
Shes as sweet as tupelo honey
Shes an angel of the first degree
Shes as sweet as tupelo honey
Just like honey from the bee

You cant stop us on the road to freedom
You cant keep us cause our eyes can see
Men with insight, men in granite
Knights in armor bent on chivalry
Shes as sweet as tupelo honey
Shes an angel of the first degree
Shes as sweet as tupelo honey
Just like honey from the bee

You know shes alright
You know shes alright with me
Shes alright, shes alright (shes an angel)

You can take all the tea in china
Put it in a big brown bag for me
Sail it right around the seven oceans
Drop it smack dab in the middle of the deep blue sea
Because shes as sweet as tupelo honey
Shes an angel of the first degree
Shes as sweet as tupelo honey
Just like honey from the bee

Shes as sweet as tupelo honey
Shes an angel of the first degree
Shes as sweet as tupelo honey
Just like the honey, baby, from the bee
Shes my baby, you know shes alright.....


fredag den 13. februar 2009

to some it might seem creepy what they do...

Nu er Lumpy Money endelig arriveret - 40 års jubilæumsudgaven af Lumpy Gravy og We're Only In It For The Money. Det er andet "bind" i the project/object series udsendt under Gail Zappas kærlige og ansvarlige overvågning. Flot og fascinerende udgivelse, der hørt og genhørt her så mange år efter virkelig minder om, hvor stor og vigtig en udgivelse, der var tale om i en periode, som ellers iøvrigt er rig på vigtig musik.

Zappa skilte og skiller sig virkelig ud fra mængden med en originalitet, iderigdom og kulturkritik ud over det sædvanlige. Den gang udsendtes de to værker jo ikke samlet, og det viser sig, at der først var planlagt en version af Lumpy Gravy, der udgives her og som er overrumplende stærk og velspillet. Der er tale om en ren instrumental udgave, som det giver fantastisk god mening at høre i sammenhæng med Money-delen af udgivelsen. Men på den anden side er den allerede kendte version også uundværlig pga den vidunderlige dialog mellem nogle spøjse mennesker, der tilsyneladende er lukket inde i et flygel. Mange gyldne øjeblikke! Denne dialog blev som bekendt mange år senere genoptaget og videreudviklet på den fantastiske Civilization Phaze III. Hvorfor den udgivelse hed Phaze III er nu lysende klart for undertegnede. OK - jeg er måske lidt tungnem, men udgivelsen her får virkeligt nogle brikker til at falde på plads.

Men som sagt er det en åbenbaring at genhøre denne her musik i sammenhæng (selvom den i mit tilfælde bestemt ikke har fået lov at hvile på hylden i mellemtiden). Også tekstsiden er fremragende, og man kan ikke andet end glæde sig over alle indfaldene, og over alt det, Zappa får ud af små vignetter og hverdagsiagttagelser, og hvordan detaljerne gives mening ved den overordnede sociale og kulturelle kontekst de placeres i. Bare et enkelt eksempel, den tilsyneladende bagatel Let's Make The Water Turn Black. Følgende klip fra Youtube er måske af lidt tvivlsom oprindelse og kvalitet, men kan nok alligevel bruges i en snæver vending. Men ellers gælder det om at købe Lumpy Money hurtigst muligt. Ingen seriøs Zappa-lytter kan undvære den!



Now believe me when I tell you that my song is really true
I want everyone to listen and believe
It's about some little people from a long time ago
And all the things the neighbors didn't know
Early in the morning Daddy Dinky went to work
Selling lamps & chairs to San Ber'dino squares
And I still remember Mama with her apron & her pad
Feeding all the boys at Ed's Cafe!

Whizzing & pasting & pooting through the day . . .
(Ronnie helping Kenny helping burn his poots away!)
And all the while on a shelf in the shed:
KENNY'S LITTLE CREATURES ON DISPLAY!

Ronnie saves his numies on a window in his room
(A marvel to be seen: dysentery green)
While Kenny & his buddies had a game out in the back:
LET'S MAKE THE WATER TURN BLACK

We see them after school in a world of their own
(To some it might seem creepy what they do . . . )
The neighbors on the right sat & watched them every night
(I bet you'd do the same if they was you)

Whizzing & pasting & pooting through the day . . .
(Ronnie helping Kenny helping burn his poots away!)
And all the while on a shelf in the shed:
KENNY'S LITTLE CREATURES ON DISPLAY!

Ronnie's in the Army now & Kenny's taking pills
Oh! How they yearn to see a bomber burn!
Color flashing, thunder crashing, dynamite machine!
(Wait till the fire turns green . . . wait till the fire turns green)
WAIT TILL THE FIRE TURNS GREEN!

This would be a little bit of vocal teen-age heaven, right here on Earth!

tirsdag den 10. februar 2009

Hurra for Gitte Seeberg!

Nok er nok! Gitte Seeberg proklamerede med de ord dannelsen af Ny Alliance og signalerede dermed det nye partis berettigelse: At fjerne VKO-flertallet bag Foghregeringen og alle dens angreb på menneskerettigheder.

Når man ser den netop udsendte dokumentarfilm om det nye partis storhed og fald kan man ikke andet end ærgre sig over, hvordan denne enestående chance for at komme af med det formørkede Fogh-Pia-regime spildes på gulvet. Og uanset alle sabotageanslagene fra kloak-pressen, så er der ingen tvivl om årsagen til forfaldet: Khader og Samuelsens grænseløse opportunisme og taburetliderlighed, kombineret med banal dumhed og udygtighed. Til gengæld fremstår Gitte Seeberg som en ikke alene skarp og intelligent politiker med integritet, men som den eneste der faktisk tror på og kæmper for projektet om opgør med DF og blokpolitikken. Hvor er det et trist signal om kvaliteten i dansk politik, at det var de ynkelige vindbøjtler, der løb af med sejren, mens hun måtte trække sig ud af politik. Eneste trøst: De to opportunister endte med at blive ofre for deres egen principløshed og eget forræderi.


Men hvor ville det klæde det politiske liv, hvis en hæderlig politiker som Gitte Seeberg kunne få en central rolle at spille. Kom dog tilbage og red os fra Fogh!

lørdag den 7. februar 2009

Global kamp mod apartheid - boykot Israel

Bevægelsen mod apartheidstatens forbrydelser er global og vokser. Her et eksempel fra en basketballkamp i Barcelona d.5.2.




Et andet eksempel er de sydafrikanske havnearbejdere, der nægter at losse et israelsk skib. Parolen for deres kampagne rammer lige ned i kernen af konfliktens årsager: FREE PALESTINE! ISOLATE APARTHEID ISRAEL!. Se også omtalen af global modstand på: And we are growing in strength, Jewish Voice for Peace & Jewish Peace News .

Også her i landet er jo masser af aktivitet i gang. Måske var det på sin plads lige nu at fokusere på det igangværende initiativ for at optrappe de økonomiske krigsforbrydelser mod Gazas befolkning. Planlægningen af initiativet er foregået i København, og det ser ud til at have bred politisk opbakning - forklædt som "fredsindsats"!! Dette hykleri bør afsløres og dansk deltagelse forhindres.

Se også: Danske soldater som krigsforbrydernes medskyldige?

torsdag den 5. februar 2009

We're Dumb All Over

Frank Zappa
We're Dumb All Over




Whoever we are
Wherever we're from
We shoulda noticed by now
Our behavior is dumb
And if our chances
Expect to improve
It's gonna take a lot more
Than tryin' to remove
The other race
Or the other whatever
From the face
Of the planet altogether

They call it the earth
Which is a dumb kinda name
But they named it right
'cause we behave the same...
We are dumb all over
Dumb all over,
Yes we are
Dumb all over,
Near 'n far
Dumb all over,
Black 'n white
People, we is not wrapped tight

Nurds on the left
Nurds on the right
Religous fanatics
On the air every night
Sayin' the bible
Tells the story
Makes the details
Sound real gory
'bout what to do
If the geeks over there
Don't believe in the book
We got over here

You can't run a race
Without no feet
'n pretty soon
There won't be no street
For dummies to jog on
Or doggies to dog on
Religous fanatics
Can make it be all gone
(I mean it won't blow up
'n disappear
It'll just look ugly
For a thousand years...)

You can't run a country
By a book of religion
Not by a heap
Or a lump or a smidgeon
Of foolish rules
Of ancient date
Designed to make
You all feel great
While you fold, spindle
And mutilate
Those unbelievers
From a neighboring state

To arms! to arms!
Hooray! that's great
Two legs ain't bad
Unless there's a crate
They ship the parts
To mama in
For souvenirs: two ears (get down!)
Not his, not hers, (but what the hey? )
The good book says:
("it gotta be that way!")
But their book says:
"revenge the crusades...
With whips 'n chains
'n hand grenades..."
Two arms? two arms?
Have another and another
Our God says:
"there ain't no other!"
Our God says
"it's all okay!"
Our God says
"this is the way!"

It says in the book:
"burn 'n destroy...
'n repent, 'n redeem
'n revenge, 'n deploy
'n rumble thee forth
To the land of the unbelieving scum on the other side
'cause they don't go for what's in the book
'n that makes 'em bad
So verily we must choppeth them up
And stompeth them down
Or rent a nice french bomb
To poof them out of existance
While leaving their real estate just where we need it
To use again
For temples in which to praise our god
("cause he can really take care of business!")

And when his humble tv servant
With humble white hair
And humble glasses
And a nice brown suit
And maybe a blond wife who takes phone calls
Tells us our God says
It's okay to do this stuff
Then we gotta do it,
'cause if we don't do it,
We ain't gwine up to hebbin!
(depending on which book you're using at the
Time...can't use theirs... it don't work
...it's all lies...gotta use mine...)
Ain't that right?
That's what they say
Every night...
Every day...
Hey, we can't really be dumb
If we're just following god's orders
Hey, let's get serious...
God knows what he's doin'
He wrote this book here
An' the book says:
He made us all to be just like him,"
So...
If we're dumb...
Then God is dumb...
(an' maybe even a little ugly on the side)


Se også: Did the Israeli Army Wage a Jewish Jihad in Gaza?

onsdag den 4. februar 2009

One more time for the retards - Israel was and is the aggressor

(...) AMY GOODMAN: Professor Avi Shlaim, Israel says the reason it has attacked Gaza is because of the rocket fire, the rockets that Hamas is firing into southern Israel.


AVI SHLAIM: This is Israeli propaganda, and it is a pack of lies. The important thing to remember is that there was a ceasefire brokered by Egypt in July of last year, and that ceasefire succeeded. So, if Israel wanted to protect its citizens—and it had every right to protect its citizens—the way to go about it was not by launching this vicious military offensive, but by observing the ceasefire.

Now, let me give you some figures, which I think are the most crucial figures in understanding this conflict. Before the ceasefire came into effect in July of 2008, the monthly number of rockets fired—Kassam rockets, homemade Kassam rockets, fired from the Gaza Strip on Israeli settlements and towns in southern Israel was 179. In the first four months of the ceasefire, the number dropped dramatically to three rockets a month, almost zero. I would like to repeat these figures for the benefit of your listeners. Pre-ceasefire, 179 rockets were fired on Israel; post-ceasefire, three rockets a month. This is point number one, and it’s crucial.


And my figures are beyond dispute, because they come from the website of the Israeli Foreign Ministry. But after initiating this war, this particular table, neat table, which showed the success of the ceasefire, was withdrawn and replaced with another table of statistics, which is much more obscure and confusing. Israel—the Foreign Ministry withdrew these figures, because it didn’t suit the new story.


The new story said that Hamas broke the ceasefire. This is a lie. Hamas observed the ceasefire as best as it could and enforced it very effectively. The ceasefire was a stunning success for the first four months. It was broken not by Hamas, but by the IDF. It was broken by the IDF on the 4th of November, when it launched a raid into Gaza and killed six Hamas men.


And there is one other point that I would like to make about the ceasefire. Ever since the election of Hamas in January—I’m sorry, ever since Hamas captured power in Gaza in the summer of 2007, Israel had imposed a blockade of the Strip. Israel stopped food, fuel and medical supplies from reaching the Gaza Strip. One of the terms of the ceasefire was that Israel would lift the blockade of Gaza, yet Israel failed to lift the blockade, and that is one issue that is also overlooked or ignored by official Israeli spokesmen. So Israel was doubly guilty of sabotaging the ceasefire, A, by launching a military attack, and B, by maintaining its very cruel siege of the people of Gaza. (...)


Se og læs hele interviewet med .
Avi Shlaim

Se også Fogh lyver om Gaza og Who broke the Ceasefire?

søndag den 1. februar 2009

When did we stop caring about civilian deaths during wartime?


(...) I'm not sure when the change came. Was it Israel's disastrous invasion of Lebanon in 1982 and the Sabra and Chatila massacre by Israel's allies of 1,700 Palestinian civilians? (Gaza just missed that record.) Israel claimed (as usual) to be fighting "our" "war against terror" but the Israeli army is not what it's cracked up to be and massacres (Qana comes to mind in 1996 and the children of Marwahine in 2006) seem to come attached to it. And of course, there's the little matter of the Iran-Iraq war between 1980 and 1988 which we enthusiastically supported with weapons to both sides, and the Syrian slaughter of thousands of civilians at Hama and...

No, I rather think it was the 1991 Gulf War. Our television lads and lasses played it for all it was worth – it was the first war that had "theme" music to go with the pictures – and when US troops simply smothered alive thousands of Iraqi troops in their trenches, we learned about it later and didn't care much, and even when the Americans ignored Red Cross rules to mark mass graves, they got away with it. There were women in some of these graves – I saw British soldiers burying them. And I remember driving up to Mutla ridge to show a Red Cross delegate where I had seen a mass grave dug by the Americans, and he looked at the plastic poppy an American had presumably left there and said: "Something has happened." (...)
Sådan skriver Robert Fisk bl.a. i The Independent. Se hele kommentaren her.