torsdag den 31. juli 2008

EU-dom et kæmpe demokratisk fremskridt

Det repræsenterer et kæmpe demokratisk fremskridt, når EF-domstolens afgørelser underkender vedtagelser i de lokale, nationale parlamenter, som i den aktuelle sag.
Det er i sig selv en sejr for demokratiske grundprincipper, når en menneskeretskrænkende og racistisk begrundet lovgivning, som den danske, forkastes af det overnationale politiske fællesskab. Kan danskerne ikke selv finde ud af at opføre sig ordentligt, er det ikke blot en ret men en pligt for andre at sætte en stopper for fx Foghs udskejelser. (Hvilket jo efter dommen vil være konsekvensen, hvis kærlighedsflygtninge i Malmø rejser en sag ved domstolen.)
Og så er det da en ejendommelig form for demokratiopfattelse, hvor man kan vedtage direktiver for et fællesskab, men hvor man dernæst påberåber sig retten til ikke at overholde vedtagelserne. Forpligtende fælles principper bør naturligvis være reelt forpligtende, hvis samarbejdet skal give nogen som helst mening. Derfor bør domstolen altid have det sidste, afgørende ord i tolkning af lovgivningens praktiske konsekvenser.
Derfor er det en ynk og en skandale at se såkaldt EU-positive danske politikere falde over deres egne ben for at så tvivl om domstolens afgørelser og autoritet. Igen et eksempel på, hvordan Kjærsgaards magt over diskurserne terroriserer den offentlige mening i Danmark..
Mere demokrati får vi gennem mere magt til EU og respekt for EF-domstolen!
P.S.: Og i øvrigt ligner RønnRønn og mere en Ninn…

Ingen kommentarer: