søndag den 24. august 2008

Ja, tak. Kulegrav udlændingeloven og dens konsekvenser

Det kan kun hilses mere end velkommen, at der nu rejser sig røster for at kulegrave udlændingeloven. Men må jeg være så fri at foreslå nedsættelse af en politisk uafhængig kommission, der skal undersøge lovgivningens politiske og ideologiske forudsætninger, samt dens samfundsmæssige konsekvenser i bred forstand? Det er tydeligt, at formålet for DF og Vesselbo er at bygge den juridiske apartheidmur om landet endnu højere, nu hvor virkeligheden og omverdenen undergraver stramningerne fra 2001. Men det vi har brug for en meget bredere undersøgelse. Vi har brug for en systematisk klarlæggelse af:

Hvordan kunne det lade sig gøre, at et nyfascistisk parti fik magten over dansk politik? Hvem er ansvarlig for dette politiske og moralske forfald?

Hvilke menneskelige konsekvenser har den førte politik fået? Hvor mange har mistet livet ved udvisning til umenneskelige forhold? Hvor mange er blevet deporteret med tortur, fængsling og henrettelse til følge? Hvor mange har mistet deres mentale sundhed gennem asyltorturen i lejrene her i landet? Hvor mange familier er blevet ødelagt fordi staten vil bestemme, hvem de må giftes med?

Hvilke skadevirkninger kan iagttages på landets politiske anseelse i verden? Hvilken medskyld har vi i racistiske stramninger i andre europæiske lande - legitimeret af dansk lovgivning? Hvilke tilbageslag i kampen for menneskerettigheder kan tilskrives det danske eksempel?

Hvordan kommer vi videre? Hvordan kan vi gøre grundigt op med den fremmedfjendske arv fra årene med Fogh, Thorning og Søvndahl, så Danmark kan gå i spidsen for demokratisk åbenhed med respekt for menneskerettigheder, og så vi rustes til den kosmopolitiske virkelighed?

Alt dette og meget mere til må klarlægges, hvis vi skal komme videre. En sådan undersøgelse er påtrængende nødvendig. Kommer den ikke nu - og det er jo nok lidt optimistisk - så kommer den siden. Men jo før jo bedre. Skadevirkningerne er allerede overvældende.


Ingen kommentarer: