lørdag den 28. marts 2009

Apartheidstøtternes automatrespons

Som Norman Finkelstein har vist, så er det en standardreaktion fra ekstremistisk zionistisk hold at anklage kritikere af israelske forbrydelser for anti-semitisme: "..whenever Israel faces a public relations debacle its apologists sound the alarm that a "new anti-Semitism" is upon us", og da selvfølgelig også selvom kritikken kommer fra jødisk hold (så er der jo som bekendt tale om "self hating jews"... og den slags bliver der tydeligvist flere og flere af).

Vi har gennemskuet tricket for længst. Men alligevel bruges det igen og igen og igen. Efter de seneste horrible forbrydelser i Gaza, og efter at kritikken ser ud til at tage til i stedet for som vanligt at forstumme efter noget tid, så er den gamle krikke trukket ud af stalden endnu engang. Denne gang er det nedenstående tegning, der står for skud!



Jeg må tilstå, at det er endog meget svært for mig at se tegningen, som den fx er karakteriseret i Politiken: "Jødekarikatur" og "jødisk soldat i strækmarch"? Hvadbehar? Hvad er der "jødisk" ved denne karikatur? Jeg ser en antimilitaristisk karikatur, hvor der sættes forkus på den kritiserede stats nationale symbol - flaget. Hvad er der anti-jødisk eller anti-semitisk ved det? (Sidst jeg så decideret anti-semitiske karikaturer, var det i Jyllands-posten for nogle år siden - med krumsabler, ørkennæser og liderlighed og hele det anti-semitiske arsenal af stereotyper. Den gang var de dog officielt vendt mod muslimer, og dem må man jo hjertens gerne udsætte for racistiske kampagner.) Anyway: Vi har forstået, at apartheidtilhængerne føler sig presset. Men meget tyder på at de denne gang ikke slipper for kritikken! Protest- og boykotbevægelsen vokser fortsat internationalt.

En undren sidder tilbage: Hvorfor hopper Politiken mon med på denne vogn?

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Weisenthal centret har med sine handlinger vist at de ikke har autoritet til at kalde sig de gode.

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1038842.html

Eigil sagde ...

Tak for linket! Ja, det rokker godt nok ved troværdigheden... (Noget af et understatement iøvrigt: "The chosen location of a Muslim cemetery in Jewish West Jerusalem casts doubt on Israel's guardianship of holy sites. It calls into question not only Israel's moral claims to ruling all of Jerusalem, it erodes its claims to any of it.")