søndag den 15. marts 2009

Hykleri fra Søren Pind og Helle Thorning

En udtalelse fra en muslimsk forsamling om (bl.a.) danske krigsskibes medvirken til blokaden mod Gaza har fået såvel Søren Pind som Helle Thorning helt op at køre:

Venstres undenrigsordfører Søren Pind er »rasende« over, at danske muslimer står bag erklæringen:

»Det kan opildne til angreb mod danskere og danske interesser. Jeg begriber ikke, at man kan komme med udtalelser, som kan skade det land, hvor man bor«, siger han til Politiken.

Også Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt tager kraftigt afstand:

»Hele erklæringen er krigerisk, ekstremistisk og indeholder en potentiel opfordring til terrorisme. Det er fuldstændig uhørt, og hvis Islamisk Trossamfund vil beholde nogen som helst troværdighed, bør de tage skarpt afstand og ekskludere vedkommende«, siger hun til Politiken
.

Nu er udtalelsen bl.a. karakteristisk ved den sædvanlige lirum larum om "gud er på vores side", "hellig dit og hellig dat" og den slags er naturligvis ikke alene til at brække sig over, men også skræmmende - alene fordi sådanne formuleringer er argumentresistente. Men ser man ellers på indholdet af udtalelsen (her renset for præstesnak), så er det da svært at forarges over, hvordan fx :


"...udenlandske krigsskibe (...) der ønsker at kontrollere grænserne og forhindre våbensmugling til Gaza, (betragtes) som en krigserklæring, en ny besættelse, en (...) aggression og en klar overtrædelse af Nationens suverænitet."

For det er da ubestrideligt, hvad denne krigsindsats netop er: En krigserklæring og en militær håndsrækning til krigsforbryderne, en hjælp til at fortsætte apartheidstyrets krig mod den forsvarsløse befolkning i Gaza. Ethvert humanitært indstillet menneske må derfor støtte konklusionen:

"Så disse krigsskibe skal afvises og bekæmpes med alle midler og på enhver måde".

Det er ekstremt hyklerisk af Pind og Thorning på den ene side at støtte så uforbeholden meddelagtighed i krigsforbrydelser, og så på den anden nægte menneskene i Gaza deres basale ret til selvforsvar. Men vi ved det jo godt, vi kender Jeres tankegang: Palæstinensere er anden- eller tredjerangsmennesker - uden krav på sikkerhed eller ret til modstand.

Men "not in our name"! Med alle lovlige og ikke-voldelige midler må den hjemlige opposition bekæmpe politikernes planer.


Se også: Danske soldater som krigsforbrydernes medskyldige?

Ingen kommentarer: