onsdag den 28. januar 2009

Danske soldater som krigsforbrydernes medskyldige?

Selvfølgelig er det ikke så overraskende i et land, hvor statsministeren uden at blinke udleverer krigsfanger til torturstater, men alligevel?

Hovedårsagen til den aktuelle konflikt i Palæstina er uden diskussion den morderiske blokade gennem halvandet år mod den civile befolkning Gaza (oven i de 40 års brutale besættelse!). De seneste massemord med militære midler understreger blot kontinuiteten i den israelske politik over for palæstinenserne. Opskriften blev karakteriseret således af Ilan Pappé for at halvt års tid siden: The Israeli Recipe For 2008: Genocide in Gaza, Ethnic Cleansing in the West Bank
.

Profetiske ord. Gennem sine brud på våbenhvilen 4.nov og de massive angreb i slutningen af december startede Israel den seneste bølge af terror mod de civile i området for at speede processen op.

Og nu er de danske politikere tilsyneladende ikke længere tilfredse med moralsk støtte til Israel (se fx: Fogh lyver om Gaza). Krigsforbryderne skal direkte bakkes op med militær støtte. For at sikre maksimal elendighed for flest muligt på kortest mulig tid skal der nemlig sættes ind mod den "smuglervirksomhed", der har været med til at holde befolkningen på et eller andet overlevelsesniveau. Påskuddet er "våbensmugling". Kun israelere har ret til at forsvare sig, palæstinensernes "sikkerhedsbehov" er totalt fraværende fra de officielle dagsordner - så, når de anskaffer sig våben, er det illegalt og terrorvirksomhed og andet grimt. Derfor skal danske militære fartøjer nu åbenbart ned til det østlige middelhav og patruljere langs Gazas kyst, for at forhindre forsyninger i at nå frem til en befolkning, der i forvejen lever under ubeskriveligt umenneskelige forhold. Danske skatteydere skal betale for at effektivisere krigsforbrydelserne mod den lokale befolkning.

At sagen så af en eller anden ynkelig venstrepolitiker i TV2 blev udråbt som et fredsinitiativ(!), og at fascisten Søren Espersen bakker helt op om ideen, siger sig selv. Orwellsk New Speak over hele linjen.


Det er lærerigt at tænke over dengang i 1948-49, hvor Berlin - med godt 2 mio indbyggere - var udsat for en lignende blokade. Den luftbro, der gennem 15 måneder var nødvendig for at holde berlinerne forsynet, var en imponerende logistisk præstation.

In total, the U.S.A. delivered 1,783,573 tons, while 541,937 tons were delivered by the RAF, totalling 2,326,406 tons of food and supplies on 278,228 total flights to Berlin. The C-47s and C-54s together flew over 92 million miles in the process, nearly the same distance as the earth is from the sun. (Kilde)

Det var en operation, der foregik i døgndrift med de mest avancerede bombefly (på den gode måde, som "Rosinenbomber"). Men det var, hvad der skulle til. I Gaza må alt "smugles" ind i tunneller med livet som indsats, og nu skal de sidste smutveje af anden art så elimineres. Med vores hjælp. Sikke en fredsindsats.


Se også kommentaren The shortcut to peace af Hasan Abu Nimah

Ingen kommentarer: