lørdag den 3. januar 2009

Daniel Barenboim om Gazaaktionen: Grusom, barbarisk, uansvarlig, absurd

Vigtig kommentar fra Daniel Barenboim:

"Skal hele Gazas befolkning da straffes for en terrororganisations forbrydelser?", spørger han retorisk i FAZ (med adresse til Hamas). Vi, det jødiske folk, burde dog om noget folk vide og desto stærkere føle, at mord på uskyldige civile er umenneskeligt og uacceptabelt. Det israelske militærs undskyldning om, at Gazastriben er så tæt befolket, at civile ofre ikke kan undgås, er et svagt argument."
(...)
"Hvis civile ofre er uundgåelige, hvad er så formålet med luftangrebene? Hvis målet er at tilintetgøre Hamas, må man spørge sig: Jamen, er det overhovedet muligt at nå dette mål? Og hvis ikke, er hele forehavendet så ikke blot grusomt, barbarisk og uansvarligt, men tillige absurd?"
(...)
"Tror man, at Gazas halvanden million indbyggere herefter bare vil kaste sig på knæ for Israels hær? Vi må ikke glemme, at når palæstinenserne valgte Hamas, så var det også på grund af Israels taktiske bestræbelser på at svække Arafat."
- Citaterne er hentet fra Jødiske intellektuelle uenige om Gaza-krigen. Hele kommentaren kan læses her: Ich wünsche mir salomonische Weisheit eller på Barenboims egen hjemmeside.

Gid de forskellige hjemlige idioter, der udsætter israelere for voldshandlinger eller chikane, blot pga deres mere eller mindre tilfældige identitetsmarkører, kunne lære af dette: "De andre" er mangfoldige og forskellige. Kollektiv afstraffelse af enhver art er umenneskelig. At udsætte et individ for voldelige sanktioner blot fordi vedkommende tilhører en eller anden forestillet "kategori" er uanstændigt og racistisk. Og det uanset om gerningsmanden er en marginaliseret og magtesløs beboer i Vollsmose eller repræsentant for den stærkeste militærmagt i mellemøsten.

Ingen kommentarer: