mandag den 26. januar 2009

Demokrati i hele Palæstina, etnisk udrensning eller fortsættelse af apartheidpolitikken

Så klare er alternativerne. Tostatsløsningen er passé pga den fremskredne kolonisationsproces. Det har stået klart i noget tid efterhånden, og nu har selv den amerikanske offentlighed fået præsenteret de nøgne kendsgerninger i et indslag i 60 Minutes. Her er der nogle "facts on the ground", som stiller virkeligt store udfordringer til USA, hvis de på samme tid vil bevare det tætte forhold til staten Israel, og foregøgle "løsninger" og "fred" - for slet ikke at tale om "retfærdighed".

Eneste acceptable løsning er naturligvis en demokratisk stat i hele Palæstina - med lige rettigheder for alle borgere uafhængigt af etnicitet og religion. Men det kræver opgivelsen af såvel utopierne om en ren "jødisk stat" som om indførelse af islamistisk styre. Religiøst og/eller etnisk ekskluderende statsdannelser er uforenelige med demokrati - hvad enten der er tale om kalifatet eller zionismen. Det står lysende klart, når situationen i Palæstina vurderes nøgternt.

Gad vide om Obama har tid til at se TV? :-)

Der er noget at tænke over i denne reportage. Alene brugen af ord som besættelse og apartheid i et indslag om Palæstina er grænseoverskridende i amerikansk TV. Men sandheden kan ikke holdes skjult i det lange løb. Se klippet her: The numbers speak for themselves

Ingen kommentarer: